Pasta met prei en blauwe kaas

pasta met preisaus met blauwe kaas, olijven en pijnboompitjes

ANDERE RECEPTEN DEZE WEEK

Gele bieten met sinaasappel à la Ottolenghi

Gele bieten met sinaasappel à la Ottolenghi

Bietjes eten wij thuis vaak met linzen of met geitenkaas en pitjes of met gehaktballetjes of gerookte makreel, maar de…

Bekijk het recept

Sperziebonen met basilicum en Parmezaan

Sperziebonensalade met basilicum en Parmezaan

In zuidelijk Frankrijk eten ze graag boontjes als salade, bijvoorbeeld in de beroemde salade Nicoise. En ja, dat kan prima,…

Bekijk het recept

Iedereen kent natuurlijk pasta met zo’n lekker romig kaassausje, bijvoorbeeld met spinazie of broccoli. Maar wist je dat je het ook heel goed kan maken met prei en blauwe kaas? Probeer maar eens!

Ingrediënten

  • 700 g prei
  • 2 rode uien
  • 10 tot 12 zongedroogde tomaatjes (of een half bakje halfgedroogde tomaatjes)
  • 2 teentjes knoflook
  • olijfolie
  • 150 g blauwe kaas
  • 1 bekertje crème fraîche
  • 1 tl oregano
  • 3 el zwarte olijven zonder pit
  • 2 el pijnboompitjes
  • 1 citroen
  • p&z

Bereidingstijd: 25 minuten

Ingrediënten voor: 4 personen

Bereiding

Zet vast water op voor de pasta. Week de gedroogde tomaatjes even in een kopje heet water. Maak de prei schoon en snijd in stukjes. Pel en snipper de ui, pel en snijd de knoflook fijn. Kook de pasta gaar volgens de bereidingswijze op de verpakking, doe geen zout in het kookwater, de saus bevat al vrij veel zoute ingrediënten. Verhit een scheut olie in een ruime pan en fruit de ui en knoflook glazig. Voeg de prei toe en bak 5 min. mee. Giet de tomaten af en snijd ze in stukjes en halveer de olijven. Voeg de tomaten, olijven, blauwe kaas in blokjes en de crème fraîche toe. Laat de kaas smelten, voeg eventueel een scheut pastawater toe. Rooster de pijnboompitjes tot ze gaan kleuren in een droge koekenpan. Roer de saus goed en maak op smaak met oregano en citroenrasp. Giet de pasta af, serveer met de saus en strooi op elk bord wat pitjes en wat peper naar smaak.