Pindasoep met bleekselderij

20171013_132400_1507961389903_pindasoep

ANDERE RECEPTEN DEZE WEEK

Geroosterde prei  met tomaat en basilicum

Prei doet het goed met een beetje zuur, dus deze variant uit de oven, met tomaat en balsamicoazijn, is zeker…

Bekijk het recept

Andijvie met gehakt en boekweit

Durf jij het aan?

Bekijk het recept

Bleekselderij is natuurlijk onmisbaar in de keuken, bij mij is het elke week op voorraad. Een paar stengels door een pastasaus, wat stukjes in de lunchbox, in een soepje, het komt altijd op. Je kunt bleekselderij ook echt als groenteop zichzelf eten, bijvoorbeeld met kaassaus, of verwerk hem in een fijne risotto. Deze pindasoep is ook een goeie, gebruik vooral de binnenste stukjes voor soepen, die smaken wat sterker. Een lekker makkelijk soepje!

Ingrediënten

  • 6 flinke bleekselderijstengels
  • scheutje olie
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • ½ tl sambal
  • 1 bouillontablet
  • 6 el pindakaas
  • 1 el ketjap manis
  • verse koriander
  • 2 eieren

Bereidingstijd: 20 minuten

Ingrediënten voor: 4 personen

Bereiding

Pel en snipper de ui en de knoflook. Was de bleekselderijstengels, trek eventuele draadjes eruit en snijd ze in dunne boogjes. Zet de eieren op en kook ze in 10 min. hard. Verhit een scheutje olie in een soeppan en fruit hierin de ui glazig. Voeg dan de knoflook en bleekselderij toe. Laat een paar min. zachtjes bakken en voeg sambal toe. Voeg ¾ l water toe en de bouillontablet. Laat 10 min. zachtjes koken en voeg de pindakaas toe en roer tot de pindakaas helemaal is opgelost. Breng op smaak met ketjap. Pel intussen de eieren en snijd in plakjes en hak de koriander. Serveer de soep met de koriander en de plakjes ei er op. Lekker met een handje kroepoek of emping erbij!

ANDERE RECEPTEN DEZE WEEK