Pompoensoep met gember

pompoensoep met stipjes room

ANDERE RECEPTEN DEZE WEEK

Salade met biet, appel en gefrituurde boekweit

Salade met biet, appel en gefrituurde boekweit
Bekijk het recept

Plaattaart met courgette, paprika en tonijn

Plaattaart met courgette, paprika en tonijn

“Een soort pizza Niçoise”” , vond Meike dit. Ook een aardige naam, maar in de Niçoise horen natuurlijk sperziebonen en…

Bekijk het recept

Ja hoor, laat het maar lekker herfstig zijn! Met een kom vol verwarmende pompoensoep kunnen we dat prima aan!

Ingrediënten

  • 1 flinke pompoen
  • 2 uien
  • 1 teentje knoflook
  • 1 scheutje olijfolie
  • 1 liter melk of plantaardige melk bv. rijstmelk of ongezoete amandelmelk
  • stukje gemberwortel van 2-3 cm
  • 2 el crème fraîche
  • 1-2 groente-of kippenbouillonblokjes
  • 2 laurierblaadjes
  • p&z

Bereidingstijd: 40 minuten

Ingrediënten voor: 4 personen

Bereiding

Uien en knoflook pellen en snipperen. Schil het stukje gember en rasp fijn, of hak het zo fijn als je kunt. Fruit ui en knoflook glazig in de olie in een ruime pan. Pompoen wassen, lelijke plekjes eraf, boven- en onderkant bijsnijden en doormidden hakken. Zaden er uit lepelen en dan in stukken hakken. (Schillen hoeft dus niet!!). Voeg de gember en pompoen toe aan de uien en bak 3 min. Voeg dan de melk toe, laurierblaadjes en  bouillonblokjes. Kook met deksel op de pan in 20-30 min. zacht en gaar. Giet een deel van de melk af en zet dit even apart. Vis de laurierblaadjes uit de soep en pureer de gare pompoen tot een gladde soep, maak de soep op juiste dikte met de achtergehouden melk. Proef of je er nog wat vers geraspte gember bij wilt en p&z naar smaak. Serveer goed warm met een kloddertje crème fraîche in elke kom.

ANDERE RECEPTEN DEZE WEEK