Gebakken andijvie met ui en hazelnoot

Print Friendly, PDF & Email

Gebakken andijvie met ui en hazelnoot

ANDERE RECEPTEN DEZE WEEK

Hoewel de kropjes uit de kas niet zo groot zijn, is dit toch een heel aardig gerecht, als je geen zin in stamppot hebt en ook geen zin in salade, wat eigenlijk de beste opties zijn voor de wat kleinere winterkropjes. Gebakken smaakt andijvie heel mild.

Ingrediënten

1 flinke struik andijvie, 1 el olie, 1 el boter, 1 tl vloeibare honing, 50 g hazelnoten (andere noten kunnen ook), voor de uien:, 1 el balsamicoazijn, 2 grote uien, ½ el bruine suiker, 1 el balsamicoazijn, 2 el olie

Bereidingstijd: 25 minuten

Ingrediënten voor: 4 personen

Bereiding

Verwarm de grill voor, heb je die niet, verhit dan een koekenpan met een dikke bodem. Pel de uien en snijd ze in dunne ringen. Hussel ze om met de suiker, olie en azijn. Grill ze onder een hete grill of smoor ze in de koekenpan, ongeveer 2 x 5 min, tussendoor een keer omscheppen. Snijd lelijke stukjes van de andijviestronk af, maar laat de onderkant heel. Snijd de stronk in kwarten en was goed in een bak water. Zwiep het meeste water er uit. Verwarm 1 el olie en 1 el boter in een grote koekenpan en leg de andijvie met een snijkant naar beneden in de pan. Bak tot ze wat gaan kleuren en draai ze dan op de andere kant. Draai het vuur laag. Bestrijk de bovenkanten met een lepeltje vloeibare honing en sprenkel er 1 el balsamicoazijn over. Voeg eventueel een heel klein scheutje water toe, doe de deksel op de pan en laat op een heel laag vuur zacht worden. Kijk af en toe even of het niet te bruin wordt. Rooster de hazelnoten tot ze geuren en wat kleuren en laat ze afkoelen op een bordje. Serveer de uien en noten op de gebakken andijvie. Lekker met aardappels en vlees, maar ook met pasta of rijst!

ANDERE RECEPTEN DEZE WEEK