Prei met kikkererwten en citroen

prei in de pan met kikkererwten

ANDERE RECEPTEN DEZE WEEK

Sajoer van Chinese kool

Sajoer van Chinese kool

Een sajoer houdt het midden tussen soep en groentegerecht. Met wat meer vocht en minder rijst op je bord voelt…

Bekijk het recept

Pastinaak taartje met rode ui en paprika

Pastinaak, ui en paprika, ik combineerde ze al eerder, kijk maar hier. Met een beetje andere bereiding wordt het toch…

Bekijk het recept

O, daar had ik nou zin in, prei! Meestal belandt prei in een soep of gemixte groenteschotel, maar op zichzelf is het ook een heerlijke groente. Deze versie is heel eenvoudig, maar heel erg smakelijk in al zijn eenvoud! Lekker met rijst of aardappelpuree!

Ingrediënten

700 g prei, 1 teen knoflook, 1 takje verse rozemarijn (of 1 tl gedroogde naaldjes), ½ citroen, 1 blik kikkererwten, 3 el olijfolie, p&z

Bereidingstijd: 30 minuten

Ingrediënten voor: 4 personen

Bereiding

Snijd lelijk blad van de bovenkant van de prei, steek een mes net boven het kontje en snijd de prei in twee delen. Was deze waaier onder de kraan en snijd dan de prei in stukjes, het kontje gooi je weg. Pel de knoflook en hak fijn. Was het takje rozemarijn, ris de naaldjes van het takje en hak grof.  Verwarm een scheut olie  in een pan met een dikke bodem en bak de rozemarijn en knoflook tot de knoflook nét aan gaat kleuren. Doe eerst het groen van de prei erbij en bak dit al omscheppend tot alles glanst en de prei heldergroen wordt. Voeg dan het wit er bij en bak al omscheppend net zolang tot je de prei gaar genoeg vindt. Laat de kikkererwten uitlekken in een vergiet en bak ze de laatste minuten mee met de prei. Maak op smaak met peper en wat rasp en sap van een citroen.