Preisoep met aardappel en mosterd

Print Friendly, PDF & Email

Aardappel-preisoep

ANDERE RECEPTEN DEZE WEEK

Snijbonen met tomaat

Print Friendly, PDF & Email

En super combinatie!

Bekijk het recept

Siciliaanse prei

Print Friendly, PDF & Email

met sinaasappel en rode peper

Bekijk het recept

Een simpel en snel soepje, soms is dat precies wat je wilt. Deze preisoep voldoet aan deze eis. Zeker als het buiten koud is, is het fijn om je menu aan te vullen met een soepje. Een ideale manier om je groenteconsumptie te verhogen.

Ingrediënten

  • 700 g prei
  • 1 ui
  • 25 g boter
  • 300 g aardappelen
  • 300 ml melk en 700 ml groente- of kippenbouillon of 1 liter bouillon
  • 1-2 tl mosterd
  • 1 dl room
  • p&z

Bereidingstijd: 30 minuten

Ingrediënten voor: 4 personen

Bereiding

Schil de aardappelen en snijd ze in blokjes. Snijd lelijke uiteinden van de preien en snijd ze overlangs doormidden. Spoel ze schoon onder de kraan en snijd daarna in stukken, de wortelvoet gaat weg. Pel de ui en snipper grof. Smelt de boter in een soeppan en fruit hierin de ui en prei even kort, houd eventueel een handje preiwit apart voor de garnering straks. Voeg de aardappelen toe en laat even stoven. Melk en bouillon kunnen er nu bij. Laat de soep koken tot de aardappelen gaar zijn en de groente zacht, ongeveer 20 min. Pureer de soep met de staafmixer (of in de blender, prei is wat vezelig) en maak op smaak met p&z, mosterd en room. Garneer met de preiringetjes, of bak wat croutons bij!

ANDERE RECEPTEN DEZE WEEK

Raapstelenrisotto

Raapstelenrisotto met gebakken vis
Print Friendly, PDF & Email

Het voorjaar in je pan

Bekijk het recept

Rabarbertaart

Rabarbertaart
Print Friendly, PDF & Email

Rabarber, geniet er van nu het er is!

Bekijk het recept