Preisoep met aardappel

Aardappel-preisoep

geschreven door Kievit op 9 november 2019

Een simpel en snel soepje, soms is dat precies wat je wilt. Deze preisoep voldoet aan deze eis. Met het herfstweer is het prachtig om je menu regelmatig aan te vullen met een lekker soepje. Tegenwoordig zijn er van die handige warmhoudbekers om eten makkelijk mee te nemen naar je werk. Een ideale manier om je groenteconsumptie te verhogen. Mijn meiden zijn altijd blij met een portie soep mee naar school!

 

Ingrediënten

  • 700 g prei
  • 1 ui
  • 25 g boter
  • 300 g aardappelen
  • 300 ml melk en 700 ml groente- of kippenbouillon of 1 liter bouillon
  • 1-2 tl mosterd
  • 1 dl room
  • p&z
Ingrediënten op basis van 4 personen
+/- 30 min. totale bereidingstijd
Bereiden

Schil de aardappelen en snijd ze in blokjes. Snijd lelijke uiteinden van de preien en snijd ze overlangs doormidden. Spoel ze schoon onder de kraan en snijd daarna in stukken, de wortelvoet gaat weg. Pel de ui en snipper grof. Smelt de boter in een soeppan en fruit hierin de ui en prei even kort, houd eventueel een handje preiwit apart voor de garnering straks. Voeg de aardappelen toe en laat even stoven. Melk en bouillon kunnen er nu bij. Laat de soep koken tot de aardappelen gaar zijn en de groente zacht, ongeveer 20 min. Pureer de soep met de staafmixer (of in de blender, prei is wat vezelig) en maak op smaak met p&z, mosterd en room. Garneer met de preiringetjes, of bak wat croutons bij!

Laat hier je reactie achter


Voor weetjes, recepten & inspiratie bezoek ons blog of bekijk onze recepten.


Vragen?
Stuur ons gerust een mailtje!