Preisoep

preisoep met een snee brood en boter

ANDERE RECEPTEN DEZE WEEK

Veldsla salade met peer en kaas

veldsla met peren

Een klassieke combi die het altijd goed doet: peer, noten en kaas. Ik maakte deze salade al eerder met blauwe…

Bekijk het recept

Geroosterde pompoen met sjalot en salie

Geroosterde pompoen met sjalot en salie

Supersimpel en superlekker, daar houden we van bij Kievit! Zacht gebakken pompoen is heerlijk bij rijst of quinoa. Wij eten…

Bekijk het recept

Een klassieker in de keuken, in veel varianten, maar dit is de basis. In Frankrijk eten ze preisoep koud, in de zomer en warm in de winter. Haha, dan zullen we hem in de lente maar lauw-warm eten, lijkt me!

Ingrediënten

  • 500-700 g prei
  • 500 g aardappels
  • 3 tenen knoflook
  • 3 el boter (olie kan ook)
  • ½ l bouillon (kip- rund of groente)
  • 2 laurierblaadjes
  • 3 takjes verse tijm (of neem gedroogde)
  •  250 ml melk
  • p&z
  • optioneel room voor het serveren
  • bieslook ter garnering, peterselie, rucola of waterkers kan ook!

Bereidingstijd: 25 minuten

Ingrediënten voor: 4 personen

Bereiding

Maak de prei schoon en snijd in ringen, schil de aardappels en snijd in blokjes, pel de knoflook en hak die fijn. Smelt de boter in een soeppan en voeg prei en knoflook toe, bak tot ze zacht zijn, maar laat ze niet kleuren. Voeg de aardappels, laurierblaadjes, tijm  en bouillon toe en laat het 15-20 min. op laag vuur koken tot de aardappels zacht zijn. Vis de blaadjes en takjes er uit en pureer de soep. Voeg de melk toe en maak op smaak met p&z. Garneer de kommen met sprietjes bieslook of wat waterkers.