Preisoep
ANDERE RECEPTEN DEZE WEEK
Blini’s zijn een uit Oost-Europa afkomstig deeggerecht dat een kruising lijkt tussen een pannenkoek, poffertje en eierkoek. Hieronder een variant…
Bekijk het receptDit is een variatie op de klassieke salade Niçoise. Ook klassiekers zijn aan verandering onderhevig, want tijden veranderen, inzichten ook…
Bekijk het receptEen klassieker in de keuken, in veel varianten, maar dit is de basis. In Frankrijk eten ze preisoep koud, in de zomer en warm in de winter. Haha, dan zullen we hem in de lente maar lauw-warm eten, lijkt me!
Ingrediënten
- 500-700 g prei
- 500 g aardappels
- 3 tenen knoflook
- 3 el boter (olie kan ook)
- ½ l bouillon (kip- rund of groente)
- 2 laurierblaadjes
- 3 takjes verse tijm (of neem gedroogde)
- 250 ml melk
- p&z
- optioneel room voor het serveren
- bieslook ter garnering, peterselie, rucola of waterkers kan ook!
Bereiding
Maak de prei schoon en snijd in ringen, schil de aardappels en snijd in blokjes, pel de knoflook en hak die fijn. Smelt de boter in een soeppan en voeg prei en knoflook toe, bak tot ze zacht zijn, maar laat ze niet kleuren. Voeg de aardappels, laurierblaadjes, tijm en bouillon toe en laat het 15-20 min. op laag vuur koken tot de aardappels zacht zijn. Vis de blaadjes en takjes er uit en pureer de soep. Voeg de melk toe en maak op smaak met p&z. Garneer de kommen met sprietjes bieslook of wat waterkers.
ANDERE RECEPTEN DEZE WEEK
- 1
- 2
- 3
- …
- 377
- Volgende »