Preisoep

preisoep met brood erbij

ANDERE RECEPTEN DEZE WEEK

Gebakken koolrabi

Gebakken koolrabi met shiitake en basilicum, geserveerd op glutenvrije pasta

Koolrabi is een veelzijdige groente. Rauw in een salade, gestoofd in een sausje, gebakken of zelfs op de barbecue.

Bekijk het recept

Bleekselderij ovenschotel met cheddar

Bleekselderij ovenschotel met cheddar

Mjammie, een heel romige kaassaus voor de bleekselderij! Geïnspireerd op de Franse keuken, maar met een Brits kaasje. lekker cultuurmixen!…

Bekijk het recept

Een klassieker in de keuken, in veel varianten, maar dit is de basis. In Frankrijk eten ze preisoep koud, in de zomer en warm in de winter. En lauwwarm smaakt hij dus ook prima…

Ingrediënten

  • 500-700 g prei
  • 500 g aardappels
  • 3 tenen knoflook
  • 3 el boter (olie kan ook)
  • ½ l bouillon (kip- rund of groente)
  • 2 laurierblaadjes
  • 3 takjes verse tijm (of neem gedroogde)
  •  250 ml melk
  • p&z
  • optioneel room voor het serveren
  • Handje peterselie om te garneren (bieslook of waterkers zou ook kunnen)

Bereidingstijd: 25 minuten

Ingrediënten voor: 4 personen

Bereiding

Maak de prei schoon en snijd in ringen, schil de aardappels en snijd in blokjes, pel de knoflook en hak die fijn. Smelt de boter in een soeppan en voeg prei en knoflook toe, bak tot ze zacht zijn, maar laat ze niet kleuren. Voeg de aardappels, laurierblaadjes, tijm  en bouillon toe en laat het 15-20 min. op laag vuur koken tot de aardappels zacht zijn. Vis de blaadjes en takjes er uit en pureer de soep. Voeg de melk toe en maak op smaak met p&z. Garneer de kommen met wat gehakt peterselie.

ANDERE RECEPTEN DEZE WEEK

Bieten-kikkererwtenburgers

Bak je eigen vegaburger!

Bekijk het recept

Aubergine-courgettestoofpotje –

Lekker makkelijk met kikkererwten uit blik

Bekijk het recept