Quiche met spinazie en paddenstoelen

Quiche met spinazie en paddenstoelen

ANDERE RECEPTEN DEZE WEEK

Peterseliepesto

In een handomdraai een verrassende smaakmaker!

Bekijk het recept

Tex-Mex spitskoolsalade

Een ideale salade bij de barbecue

Bekijk het recept

Mjammie, het blijft een lekkere combinatie: spinazie, kaas en paddenstoelen. Deze keer in een lekker korstje van bladerdeeg, natuurlijk kun je ook zelf deeg maken, een recept vind je bijvoorbeeld hier, het staat onderaan het recept. Als je zoekt op ‘deeg’, kom je trouwens nog meer varianten van deeg tegen, zelf vind ik bladerdeeg of pie-deeg het meest geschikt.
Als ik de recepten invoer, moet ik ook altijd de benodigde tijd invoeren. Voor deze taart staat wel een heel uur. Niet iets dat je maakt wanneer je snel wilt koken dus. Alhoewel….. als je nou die 40 min. oventijd anders gebruikt dan voor het ovendeurtje zitten wachten… is het helemaal niet zo’n gek idee, want hij is echt heerlijk, deze quiche!  Heel geschikt voor een feestelijk etentje. Heb je opeens 40 min. om een salade te maken én ook nog tijd over om iets leuks aan te trekken!

Ingrediënten

500-700 g spinazie, 150 g paddenstoelen bv shiitake champignons of eryngii, 2 sjalotjes of uitjes, 1 pakje diepvriesbladerdeeg, 200 g geraspte kaas naar keuze (ik gebruikte geitenkaas), 250 ml (soja)room, 2 eieren, nootmuskaat, p&z, klontje boter

Bereidingstijd: 60 minuten

Ingrediënten voor: 4 personen

Bereiding

Verwarm de oven voor op 180°C, of 200°C gasoven. Leg de plakjes deeg uit om te ontdooien. Was de spinazie zorgvuldig, tot er geen zand meer van af komt. Pel de sjalotjes of uitjes en snipper ze fijn. Veeg de paddenstoelen schoon en snijd ze in plakjes. Doe een klontje roomboter in een koekenpan en bak de sjalotjes totdat ze glazig zijn geworden. Schuif ze aan de zijkant en bak daarna de paddenstoelen tot ze wat slinken, geef ze wat p&z. In een pan zet je de spinazie op met een klein scheutje water, schep een keer om als het begint te slinken. Intussen vet je een springvorm (24 cm) in en bekleed met de plakjes deeg. Prik gaatjes in de bodem met een vork. Draai het vuur uit onder beide pannen en laat de spinazie uitlekken in een vergiet, duw er met een lepel zo veel mogelijk vocht uit. Daarna kan je het eventueel nog wat kleiner snijden. Rasp de kaas. Meng de eieren en de room door elkaar, breng op smaak met peper en nootmuskaat. Roer 2/3 van de geraspte kaas door het eimengsel en meng de spinazie en de paddenstoelen erdoor. Giet het in de taartvorm en strijk glad. Bestrooi met de rest van de kaas en duw eventueel de deegranden wat naar beneden. Bak de quiche in ongeveer 40 min. gaar. De quiche is klaar als de vulling goed gestold is en de bovenkant goudbruin is. Serveer de quiche met een lekkere frisse salade.

ANDERE RECEPTEN DEZE WEEK