Hartige taart met prei, komijnekaas en hazelnoot

Hartige taart met prei, komijnekaas en hazelnoot

geschreven door Kievit op 20 april 2019

Hartige taart is altijd lekker. Prei is heel erg geschikt om een lekkere variant te maken. In plaats van prei kun je ook een andere groente kiezen natuurlijk, zoals de bloemkool of bleekselderij uit het pakket deze week. Of snijbiet. Kook de groente wel al beetgaar voor je ze in de taart stopt en zorg dat je het meeste vocht uit de snijbiet drukt.  In plaats van komijnekaas is ook blauwe kaas erg lekker. Voeg dan ook wat tijm toe.
Koken is ook gewoon variëren op hetzelfde thema….. en daar is helemaal niets mis mee, de beste kunstenaars doen het ook!
Maak er een lekkere frisse salade bij en je hebt een volwaardige maaltijd. En terwijl de taart in de oven bakt, maak je de sla en  dek je vast de tafel.

Ingrediënten

  • 300 g bloem + extra om werkblad te bestuiven
  • 150 g koude boter in blokjes
  • (of kant en klaar bladerdeeg)
  • 700 g prei
  • p&z
  • 4 eieren
  • 100 g komijnekaas
  • 1 tl kerrie
  • 50 g hazelnoten
  • boter om te bakken en in te vetten
Ingrediënten op basis van 4 personen
+/- 40 min. totale bereidingstijd
Bereiden

Meng de bloem met een mespunt zout en 150 g boter. Kneed het tot een kruimelig mengsel. Besprenkel dit met 2-3 el koud water en kneed tot een soepel deeg. Laat het afgedekt 30 min. in de koelkast rusten. Verwarm de oven voor op 200°C.  Als je bladerdeeg uit de vriezer gebruikt, leg het dan vast uit om te ontdooien. Halveer de prei van onder tot boven en spoel schoon onder de kraan. Zwiep het water er uit en snijd in stukjes. Verhit een klontje boter in een koekenpan en bak de prei in 2-3 min. beetgaar. Veel vocht? Even uitlekken in een vergiet. Snijd de kaas in kleine blokjes. Vet de taartvorm in, rol het deeg op een met bloem bestoven werkvlak uit tot een grote lap en bekleed de vorm met het deeg. Kluts de eieren los in een kom met wat p&z en de kerrie. Verdeel de prei over de vorm, verdeel kaas erover en giet er het eimengsel over. Strooi tot slot de nootjes erover. Bak in 30 min. goudbruin en gaar.

Laat hier je reactie achter


Voor weetjes, recepten & inspiratie bezoek ons blog of bekijk onze recepten.


Vragen?
Stuur ons gerust een mailtje!