Radijssalade met sesamzaad

salade van witte radijzen met bosui en sesamzaad

ANDERE RECEPTEN DEZE WEEK

Eiersoep met flowersprouts

ei soep met groente

Flowersprouts zijn grappige, fluffy mini-boerenkooltjes. Leuk om in zijn geheel in de soep te laten drijven, leek me.

Bekijk het recept

Zelf kimchi maken

Kimchi gemaakt van rode spitskool

In huize Kievit heerst momenteel een interesse in exotische keukens. Er zijn allerlei vreemde ingrediënten uit Afrika en Azië die…

Bekijk het recept

Een verrassende salade van die leuke witte radijzen, die ook wel ijspegels worden genoemd. De gember gaat er wonderwel goed bij!

Ingrediënten

1 bosje witte radijzen (ijspegels), 2-3 bosuien, 1 el  sesamzaad, 2 cm verse gember, 2 el sesamolie (of 1 tl geroosterde sesamolie en 1 ½ el andere olie), 1 el rijstazijn, 1 tl kristalsuiker, ½ tl witte peper, ½ tl zout

Bereidingstijd: 10 minuten

Ingrediënten voor: 4 personen

Bereiding

Maak eerst de dressing: schil de gember en rasp fijn. Meng in een kom met de olie, azijn, suiker en p&z. Maak de radijzen en bosuien schoon en snijd in dunne ringetjes en dunne plakjes. Rooster  het sesamzaad in een droog koekenpannetje en laat daarna afkoelen op een bordje. Meng de radijs en bosui door de dressing, strooi het sesamzaad erover en serveer. *Natuurlijk kun je er ook nog een bedje van slablaadjes onder doen, als je de salade wilt uitbreiden!

ANDERE RECEPTEN DEZE WEEK