Radijssalade met sesamzaad

ANDERE RECEPTEN DEZE WEEK
Op Rosa’s school hielp ik met het uithollen van pompoenen, de bovenbouwleerlingen maakten een Halloween-pompoen.
Bekijk het receptIn Frankrijk wandelden we onlangs tussen de notenbomen en smikkelden we onderweg van vers gedopte walnoten.
Bekijk het receptEen verrassende salade van die leuke witte radijzen, die ook wel ijspegels worden genoemd. De gember gaat er wonderwel goed bij!
Ingrediënten
1 bosje witte radijzen (ijspegels), 2-3 bosuien, 1 el sesamzaad, 2 cm verse gember, 2 el sesamolie (of 1 tl geroosterde sesamolie en 1 ½ el andere olie), 1 el rijstazijn, 1 tl kristalsuiker, ½ tl witte peper, ½ tl zout
Bereiding
Maak eerst de dressing: schil de gember en rasp fijn. Meng in een kom met de olie, azijn, suiker en p&z. Maak de radijzen en bosuien schoon en snijd in dunne ringetjes en dunne plakjes. Rooster het sesamzaad in een droog koekenpannetje en laat daarna afkoelen op een bordje. Meng de radijs en bosui door de dressing, strooi het sesamzaad erover en serveer. *Natuurlijk kun je er ook nog een bedje van slablaadjes onder doen, als je de salade wilt uitbreiden!
ANDERE RECEPTEN DEZE WEEK
- 1
- 2
- 3
- …
- 398
- Volgende »