Radijssalade met sesamzaad

salade van witte radijzen met bosui en sesamzaad

ANDERE RECEPTEN DEZE WEEK

Asperges met Hollandaisesaus

Asperges met Hollandaise saus, puree en ham

Het is nog steeds aspergetijd! En met een lekker wijntje erbij eten we het chic en klassiek!

Bekijk het recept

Sebo’s paardenmuesli (koolrabi-salade)

Een knapperige hap voor lunch of potluck.

Bekijk het recept

Een verrassende salade van die leuke witte radijzen, die ook wel ijspegels worden genoemd. De gember gaat er wonderwel goed bij!

Ingrediënten

1 bosje witte radijzen (ijspegels), 2-3 bosuien, 1 el  sesamzaad, 2 cm verse gember, 2 el sesamolie (of 1 tl geroosterde sesamolie en 1 ½ el andere olie), 1 el rijstazijn, 1 tl kristalsuiker, ½ tl witte peper, ½ tl zout

Bereidingstijd: 10 minuten

Ingrediënten voor: 4 personen

Bereiding

Maak eerst de dressing: schil de gember en rasp fijn. Meng in een kom met de olie, azijn, suiker en p&z. Maak de radijzen en bosuien schoon en snijd in dunne ringetjes en dunne plakjes. Rooster  het sesamzaad in een droog koekenpannetje en laat daarna afkoelen op een bordje. Meng de radijs en bosui door de dressing, strooi het sesamzaad erover en serveer. *Natuurlijk kun je er ook nog een bedje van slablaadjes onder doen, als je de salade wilt uitbreiden!

ANDERE RECEPTEN DEZE WEEK