Rijst met prei en gember

rijst met prei en sesamzaadjes

ANDERE RECEPTEN DEZE WEEK

Bleekselderij ovenschotel met cheddar

Bleekselderij ovenschotel met cheddar

Mjammie, een heel romige kaassaus voor de bleekselderij! Geïnspireerd op de Franse keuken, maar met een Brits kaasje. lekker cultuurmixen!…

Bekijk het recept

Pastinaak uit de koekenpan

pastinaak gebakken met paprika, geserveerd met gierst en gehaktballetjes

Pastinaak is nog steeds een beetje een vreemde groente voor velen, maar vroeger werd hij veel gegeten, in tijden dat…

Bekijk het recept

Een eenvoudig gerecht, die geraffineerd smaakt door simpelweg een beetje gember toe te voegen, zo kook ik graag! Wij aten het samen met de bietensalade met gember, maar misschien is dat een beetje te veel groente voor jou,  gebakken tofu (met gember!) of witvis smaakt er ook erg goed bij. Of leg een mooi gepocheerd ei bovenop elk bord!

Ingrediënten

  • 500 g prei
  • 1 flinke ui
  • stukje gember
  • 300 g zilvervliesrijst
  • olijfolie
  • p&z
  • 2 el sesamzaad
  • tamari naar wens.

Bereidingstijd: 45 minuten

Ingrediënten voor: 4 personen

Bereiding

 

Was de rijst en zet hem op met koud water, een vingerkootje boven het niveau van de rijst. Kook gaar in ongeveer 40 min. Rooster in een droge koekenpan het sesamzaad tot het net een beetje gaat kleuren, laat dan afkoelen op een bordje. Pel en snipper de ui. Giet wat olie in de warme koekenpan en fruit op lage vlam de ui glazig. Was de prei: halveer in de lengte, spoel de helften schoon en snijd dan in stukjes. Voeg de gesneden prei toe aan de pan en geef wat p&z en bak net aan zacht op laag vuur met een deksel op de pan. Schrap met een scherpe lepel of een mesje de gember schoon en rasp op een fijne rasp ongeveer een eetlepel vol. Meng door de gare rijst, samen met de prei. Bestrooi op het bord met een beetje sesamzaad. Tamari zet je op tafel.

ANDERE RECEPTEN DEZE WEEK