Rode kool salade met wortel, appel en ui

rode kool salade met wortel, appel en ui

ANDERE RECEPTEN DEZE WEEK

Witlofsalade met walnoot en peer 

In Frankrijk wandelden we onlangs tussen de notenbomen en smikkelden we onderweg van vers gedopte walnoten.

Bekijk het recept

Koolraap brengt vitaliteit en -ook handig- een lampionnetje

koolraap

Een koolraap is een minder geliefde groente, sommige mensen kennen deze knoepert zelfs niet eens!

Bekijk het recept

Gestoofde rode kool is heerlijk, gebakken met ui vinden wij nóg lekkerder, maar een frisse, knapperige salade is ook niet gek! De kunst bij koolsalade is wel om de kool echt heel dun te snijden, dan mengt de dressing goed en smaakt de kool zachter. Lekker met bijvoorbeeld gebakken aardappels.

Ingrediënten

  • 1 kleine of halve rode kool
  • 2 wortels
  • 1 friszure appel
  • 1 kleine rode ui
  • eventueel 2 takjes verse munt
  • 1-2 el citroensap
  • 1 el honing
  • 3 el olijfolie
  • p&z

Bereidingstijd: 20 minuten

Ingrediënten voor: 4 personen

Bereiding

Roer in een ruime kom de honing met het citroensap, roer daar vervolgens olie en wat p&z door. Was de appel, snijd in kwarten, verwijder het klokhuis en snijd in stukjes. Meng vast door de dressing. Vervolgens schil je de wortels en rasp je deze grof. Meng met de appel. Pel de ui, halveer en snijd in heel dunne boogjes. Van de kool gebruik je zoveel als je goed lijkt. Verwijder lelijk blad, halveer en snijd de kern ui de ene helft, hier begin je mee. Snij in zo dun mogelijke reepjes. Een goede scherpe schaaf kan natuurlijk ook. Meng ook de ui en kool door de salade. Tot slot maak je de salade af met een beetje gehakte verse munt, als je dit niet hebt kun je ook iets anders groens nemen, zoals een beetje tuinkers of peterselie!