Rode spitskool met peper

gebakken rode spitskool uit de oven, met sla en rijst geserveerd

ANDERE RECEPTEN DEZE WEEK

Gemengde salade met een dressing uit Umbrië

Gemengde salade met een dressing uit Umbrië
Bekijk het recept

Makkelijke recepten voor de feestdagen

makkelijke gerechten voor de feestdagen

Stoofpeertjes Ik heb een aantal gerechten uitgekozen, waarmee je kan variëren en die je van te voren kunt voorbereiden. Zo…

Bekijk het recept

De malse rode spitskool laat zich uitstekend verwerken tot een salade of roerbakschotel, maar als je echt voor heel simpel gaat, maak je hem klaar in de oven! Je hoeft er bijna niets aan te doen en het smaakt echt fantastisch!

Ingrediënten

  • 1 rode spitskool
  • olijfolie
  • p&z
  • 1 rode peper (ik gebruikte padron)

Bereidingstijd: 22 minuten

Ingrediënten voor: 4 personen

Bereiding

Verwarm de oven voor op 200°C. Spoel de kool af en snijd de kool in plakken van ongeveer 2cm dik. Leg ze op een ingevette bakplaat en kwast ze aan de bovenkant ook in met een beetje olie. Strooi er wat p&z over en schuif ze de oven in. Na 10 min. keer je ze voorzichtig om. Was de peper, verwijder eventueel zaadjes en zaadlijsten en strooi ze over de kool, bak nog 10 min. in de oven.  Uiteraard kun je ook nog kruiden over de kool strooien, bv. kerrie of een beetje komijn, ook Italiaanse kruiden zijn heel lekker.

ANDERE RECEPTEN DEZE WEEK