Salade van bietjes, feta, kruiden en walnoot

Groene kruiden op rode bietjes, dat vind ik toch zo lekker! Peterselie is altijd goed, combineer je het met ook nog verse munt of basilicum dan wordt het echt leuk! Lekker met een romige pasta, bij rijst, bij gebakken aardappels…. Ook kun je deze bietjes nog rijker maken door toevoeging van een potje uitgelekte linzen, of frisser door ‘m te serveren op een bedje veldsla!

Nico’s wijntip

Zweigelt Rosé ‘Vivo’ 2018 – Mehofer

Zweigelt Rosé ‘Vivo’ 2018, een springlevende, prachtig frisse jonge rosé uit Wagram in Oostenrijk. Gemaakt van zeer jonge zweigelt wijnstokken. Geurig, zuiver, sappig en fris. Heerlijk bij het wat ‘gronderige’ karakter van de bietjes.

Ingrediënten

700 g bietjes, ½ pakje fetakaas, 1 kleine rode ui, 2 el zonnebloempitjes, 1 handvol walnoten, 1 el verse gehakte peterselie, 1 handvol verse muntblaadjes of basilicum, 3 el olijfolie, 2 el rode wijnazijn, 1 tl honing, kneep citroensap, p&z

Bereidingstijd: 75 minuten

Ingrediënten voor: 4 personen

Bereiding

Kook allereerst de bietjes gaar, dat kan ook ver van te voren. Afhankelijk van de jou toebedeelde bietjes duurt dat 3 kwartier tot een uur. Was de kruiden en dep ze droog. Pel de ui en snijd doormidden en daarna in heel dunne boogjes. Rooster de pitjes en walnoten in een droge koekenpan tot ze gaan geuren en laat afkoelen op een bordje, hak daarna de walnoten grof. Maak de dressing van de olie, azijn, een kneep citroensap, honing en wat p&z. verkruimel vast de feta. Laat de bietjes schrikken onder de koude kraan, snijd onder- en bovenkant af en wrijf het vel eraf. Snij in parten en doe in een kom, meng ze met de dressing en uien. Hak de groene kruiden en meng ze door de bietjes. Strooi de feta en nootjes over de bietjes en serveer.