Romanesco met rooktofu

Romanesco met rooktofu

ANDERE RECEPTEN DEZE WEEK

Gebakken koolrabi

Gebakken koolrabi met shiitake en basilicum, geserveerd op glutenvrije pasta

Koolrabi is een veelzijdige groente. Rauw in een salade, gestoofd in een sausje, gebakken of zelfs op de barbecue.

Bekijk het recept

Bleekselderij ovenschotel met cheddar

Bleekselderij ovenschotel met cheddar

Mjammie, een heel romige kaassaus voor de bleekselderij! Geïnspireerd op de Franse keuken, maar met een Brits kaasje. lekker cultuurmixen!…

Bekijk het recept

Rooktofu blijft één van mijn favorieten op dagen dat ik geen vlees wil eten. Het is zo simpel en smaakvol. Samen met zo’n overheerlijke groene bloemkool, de romanesco, maak je in een ommezien dit heerlijke maaltje. Wij aten het met pasta en pesto, een prima combinatie. En een beetje verse basilicum is er natuurlijk ook lekker bij!

Ingrediënten

1 Romanesco, 1-2 pakjes rooktofu, 3-6 el sojasaus, ruim zonnebloemolie, 1 tl gemalen korianderpoeder, 1 tl komijnpoeder, peper, 2 uien, 10 zongedroogde tomaatjes

Bereidingstijd: 20 minuten

Ingrediënten voor: 4 personen

Bereiding

Week de tomaatjes in een kopje heet water. Snijd de tofu in blokjes en doe die in een kom. Bestrooi met peper, komijn- en korianderpoeder en sprenkel er de sojasaus over. Hussel ze om en laat ze 10 min. staan. Pel intussen de uien en snijd ze doormidden en dan in halve ringen. Verwijder het blad van de romanesco en verdeel in gelijkmatige roosjes, de stronk kan je in plakjes snijden. Was ze goed en stoom ze dan in 8- 10 min. beetgaar in een stoommandje. Verhit een pan met een bodempje olie voor de tofu en een koekenpan met een scheut olie voor de uien. Bak de tofu al omscheppend tot ze wat bruin kleuren en bak de uien mooi goudgeel. Laat de tomaatjes uitlekken en snijd ze in reepjes en meng ze met de ui. Tot slot hussel je tofu, ui en romanesco door elkaar.

ANDERE RECEPTEN DEZE WEEK