Romige Franse spitskoolsoep

spitskoolsoep

ANDERE RECEPTEN DEZE WEEK

Venkelsalade met rucola en feta

Venkelsalade met rucola en feta

Bietjes en rucola en feta, dat is bij ons thuis een heel traditionele combinatie. Gekookte bietjes, warm of koud, kunnen…

Bekijk het recept

Crème verveine met gepocheerd fruit

Créme met gepocheerd fruit en een infusie met verveine, citroen, munt en aardbei

Oelala, die verveine uit onze kas, daar wilde ik mee experimenteren! Ik maakte al eens een heel lekkere pesto, maar…

Bekijk het recept

Nu de regen weer tegen de ramen klettert, heb ik wel weer zin in soepjes. Natuurlijk is spitskool ook heerlijk gestoofd, of in een salade, het is een heel veelzijdige groente. Ook in nasi doet hij het goed, kijk maar eens hier. Deze soep zit vol vitale groente en is supersimpel om te maken!

Ingrediënten

  • 1 spitskool
  • 1 dunne prei
  • 1 grote ui of twee kleinere
  • 2 teentjes knoflook
  • scheutje olijfolie
  • 750 ml heet water en 1 bouillonblokje
  • 125 ml slagroom
  • 1 el pittige mosterd
  • vers gemalen zwarte peper
  • vers geraspte nootmuskaat
  • paar druppels tabasco
  • snufje  cayennepeper

Bereidingstijd: 30 minuten

Ingrediënten voor: 4 personen

Bereiding

Pel de uien en knoflook en snipper ze beide fijn. Verhit een scheut olie in een soeppan en fruit op lage lam de ui en knoflook glazig. Maak de prei goed schoon en snijd in stukjes. Voeg deze toe aan de pan. Snijd dan ook de spitskool in stukjes en bak alles heel even aan. Voeg dan water en bouillonblokje toe en breng aan de kook. Kook 15 -20 min. tot de spitskool zacht is. Pureer de soep met een staafmixer of in een blender. Voeg de slagroom en mosterd toe en roer goed door. Maak op smaak met cayennepeper, tabasco en zwarte peper.

ANDERE RECEPTEN DEZE WEEK