Salade met cheddar en tomaatjes

Salade met cheddar en tomaatjes

ANDERE RECEPTEN DEZE WEEK

Knolselderij-kokossoep met radijsbladpesto

Tover een winterse knol om in vrolijk gele, zonnige soep!

Bekijk het recept

Hartige pannenkoeken met champignons en rucola

Een pannenkoek met kikkererwtenmeel en boekweitmeel, dat is voedzaam en verrassend lekker!

Bekijk het recept

Of je nou met de bleekselderij, witlof, Chinese kool of groene blaadjes aan de slag gaat, deze combinatie maakt een lekkere salade!

Ingrediënten

1 zakje groene blaadjes OF ½ Chinese kool OF 8 flinke stengels bleekselderij OF 500 g witlof (OF een combinatie daarvan),Verder:, 6 cherrytomaatjes, handje pecannoten of walnoten, 1 handje gehakte peterselie, 75-100 g blokjes cheddar,Voor de dressing:, sap van een halve citroen, 3 el mayonaise, 1 tl honing, ½ tl kerrie, p&z

Bereidingstijd: 15 minuten

Ingrediënten voor: 4 personen

Bereiding

Maak eerst de dressing, door simpelweg alle ingrediënten door elkaar te mengen. Snijd de kaas in kleine blokjes, hak de nootjes grof en snijd de tomaatjes in stukjes of plakjes. Hak de peterselie ook vast fijn. Dan snijd je de groente voor de salade in mooie fijne stukjes. Meng met de dressing en meng er de peterselie de kaas en tomaatjes door. Strooi vlak voor het serveren pas de nootjes erover, anders worden ze slap. Lekker met gebakken aardappels!