Raapsteel clafoutis

Print Friendly, PDF & Email

Geen hartige taart, maar wel iets wat er op lijkt! Je zou hem ook nog een deegbodem kunnen geven, als je er meer volume aan wilt geven. Wij vonden het juist heerlijk als licht bijgerecht en aten er de volgende dag van als koude lunch.

Ingrediënten

2 bossen raapsteel, 3 flinke uien, 4 eieren, 125 g jonge geitenkaas, 1 dl volle melk, 50 g boekweitmeel, 1 tl oregano, p&z, olijfolie

Bereidingstijd: 45 minuten

Ingrediënten voor: 4 personen

Bereiding

Oven voorverwarmen op 200°C.  Uien pellen, op de wortelkant neerzetten en halveren. Helften met de lijnen van de ui mee, in smalle partjes snijden. Verwarm een scheut olijfolie in een koekenpan en fruit de uien op laag vuur, schep af en toe om. Intussen was je de raapstelen: snijd de onderkant af, haal het elastiekje eraf en pluk lelijke blaadjes ertussen uit. Was in ruim water, 2x.  Zwiep het water er uit en snijd in stukjes. Schep de ui uit de pan en houd even apart. Bak de raapstelen al omscheppend tot ze vocht verliezen, geef ze een klein snufje zout. Stort de raapstelen in een vergiet en druk het vocht er een beetje uit. Kluts in een kom de eieren met de melk, het boekweitmeel, oregano en p&z. Meng de uien en raapstelen erdoor en stort in een ingevette taartvorm. Snijd de geitenkaas in kleine blokjes en strooi ze over clafoutis, druk ze er een beetje in. Schuif de vorm in de oven en bak 30 min. tot het ei gestold is en de clafoutis een beetje gaat kleuren. Lekker bij rijst en een frisse tomatensalade, of koud in puntjes mee naar school of werk!