Salade van bietjes, feta, kruiden en walnoot

ANDERE RECEPTEN DEZE WEEK
Oelala, die verveine uit onze kas, daar wilde ik mee experimenteren! Ik maakte al eens een heel lekkere pesto, maar…
Bekijk het receptBleekselderij is natuurlijk heerlijk in een klassieke Waldorf salade, maar ook een heel simpele salade als deze valt zeker in…
Bekijk het receptWat worden we blij, van onze kleurige, smakelijke bietjes! Ze mogen allemaal meedoen in deze salade, wat Trump er ook van vindt. Met een mix van kruiden erbij worden ze helemaal superlekker en moeilijk is het niet. Lekker met een romige pasta, met vette vis, bij gebakken aardappels of quinoa. Je kunt de salade verrijken met een potje uitgelekte linzen, of frisser door ‘m te serveren op een sla!
Ingrediënten
- 700 g bietjes
- ½ pakje fetakaas
- 1 kleine rode ui of 3 bosuitjes
- 1 handvol walnoten
- 2 el verse gehakte peterselie
- eventueel ook nog 1 handvol verse muntblaadjes of basilicum
- 3 el olijfolie
- 2 el citroensap
- 1 tl honing
- p&z
Bereiding
Kook allereerst de bietjes gaar, dat kan ook ver van tevoren. Afhankelijk van de jou toebedeelde bietjes duurt dat 30 min. tot 3 kwartier, verse bietjeszijn sneller klaar dan in de winter! Was de kruiden en dep ze droog. Pel de ui en snijd doormidden en daarna in heel dunne boogjes of hak de bosui fijn. Rooster de walnoten in een droge koekenpan tot ze een beetje kleuren en laat afkoelen op een bordje, hak ze daarna grof. Maak de dressing van de olie, citroensap, honing en wat p&z. verkruimel vast de feta. Laat de bietjes schrikken onder de koude kraan, snijd onder- en bovenkant af en wrijf het vel eraf. Snij in stukjes of partjes en doe in een kom, meng ze met de dressing en uien. Hak de groene kruiden en meng ze door de bietjes. Strooi de feta en nootjes over de bietjes en serveer.
ANDERE RECEPTEN DEZE WEEK
- 1
- 2
- 3
- …
- 398
- Volgende »