Schorseneren met kokos en limoen

schroseneren in kokoskerriesaus met noedels en edame boontjes

ANDERE RECEPTEN DEZE WEEK

Knolselderij-risotto met knolselder-schnitzel

Knolselderij-risotto met knolselder-schnitzel

Knolselderij in augustus? Jazeker, ook als het geen snertweer is, is dit een heerlijke groente! In dit recept, dat eigenlijk…

Bekijk het recept

Bietenrisotto met geroosterde biet

bieten recept

Eigenlijk zijn dit twee recepten: 1 voor bietenrisotto en 1 voor geroosterde biet. Je kunt ook de geroosterde bieten op…

Bekijk het recept

Schorseneren, van onze  Lelystadse overburen.  Deze schorseneren zijn verrassend exotisch door de bereiding met kokos en limoen en dat kan dus heel goed! Lekker met rijst of noedels. Wij aten er ook nog edame boontjes en paprika bij, want er moest nog wat kleur en eiwit-houdends op het bord en dit was een geslaagde combinatie.

 

Ingrediënten

700 g schorseneren, scheutje azijn, 1 flinke ui, 1 tl gehakte gember, 1 limoen, kokosvet of olie om te bakken, 1½ tl kerrie, 1 blik (400 ml) kokosmelk, snufje cayennepeper, 2 tl kokosbloesemsuiker, zout

Bereidingstijd: 30 minuten

Ingrediënten voor: 4 personen

Bereiding

Spoel het meeste zand van de schorseneren en schil ze in een bak water of met water bij de hand. Spoel elke geschilde schorseneer even af en snijd in stukjes boven een pan me water waar je een scheutje azijn aan hebt toegevoegd. Zet de pan op het vuur en breng de schorseneren aan de kook. Kook ze ongeveer 5 min voor. Pel de ui en schil een stukje gember. Snipper de ui fijn en hak de gember zo fijn als je kunt. Verwarm in een pan met een dikke bodem een lepel kokosvet en fruit ui en gember tot de ui glazig is. Voeg de kerrie toe en het blik kokosmelk. Rasp de schil van de limoen en voeg die ook toe. Giet de schorseneren af en laat ze verder garen in de kokossaus. Maak de saus op smaak met limoensap, cayennepeper en zout.