Siciliaanse prei

prei met rozijnen, rode peper, sinaasappel en pijnboompitjes

ANDERE RECEPTEN DEZE WEEK

Boekweitsalade met bietjes, radijs en rucola

Boekweit is een beetje een vergeten gewas, wat mij betreft ten onrechte. In een salade, koud of lauwwarm, smaakt hij…

Bekijk het recept

Eenpans- spaghetti met venkel, citroen en munt

Alles in één pan, dat is lekker koken!

Bekijk het recept

Die  Siciliaanse twist zit m natuurlijk vooral in de sinaasappel, maar ook de peper doet haar werk.  Een leuk groente gerecht dat niet zou misstaan op een buffet! Lekker met bv. gekookte aardappelen en een stukje vis of gevogelte. Of met peulvruchten en peterselie. Lijkt me ook lekker, maar dat heb ik nog niet uitgeprobeerd….

Ingrediënten

  • 700 g prei
  • 1 rode peper
  • 2 el rozijnen
  • 3 el (witte wijn) azijn
  •  

    1 á 2 tl suiker

  • 1 sinaasappel
  • 2 el pijnboompitjes

Bereidingstijd: 35 minuten

Ingrediënten voor: 4 personen

Bereiding

Was de rozijnen. Snijd de peper doormidden en verwijder eventueel de zaadjes, snijd in stukjes. Breng de azijn met 1 el water, de reepjes peper en de rozijnen aan de kook. Los hierin de suiker op. Was de sinaasappel en haal met een fijne rasp ongeveer 3 tl rasp van de schil. Pers daarna de sinaasappel uit. Roer de rasp en het sap door het azijnmengsel.  Maak de prei schoon en snijd in stukken van 5 cm. Halveer de stukken als het dikke prei is. Stoom of kook de prei (in weinig water) in ca. 8 minuten gaar. Laat daarna de prei goed uitlekken en schep het in een schaal. Schenk de dressing erover en laat dit 1 uur op een koele plaats marineren. Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan en strooi ze over de prei.

ANDERE RECEPTEN DEZE WEEK