Sperziebonen met verveine en mieriksaus
ANDERE RECEPTEN DEZE WEEK
Dit is een variatie op de klassieke salade Niçoise. Ook klassiekers zijn aan verandering onderhevig, want tijden veranderen, inzichten ook…
Bekijk het receptPaksoi, mijn favoriet voor snelle maaltijden. Meestal belandt hij in de wok, maar eigenlijk is hij ook rauw heel lekker…
Bekijk het receptHeel subtiel geeft de verveine smaak aan de boontjes en het mierikswortelsausje is minder subtiel, maar combineert goed. Zie het als een oefening voor je smaakpapillen. Met wortels smaakt die gerecht trouwens ook goed. Lekker met gekookte of gebakken aardappels erbij.
Ingrediënten
- 600 g sperziebonen
- 1 takje verveine
- 2 el mayonaise
- 2 el volle yoghurt
- 1 à 2 el mierikswortelsaus
- p&z
- olijfolie
Bereiding
Maak de boontjes schoon en zet ze op met water waar je een takje verveine bij doet. Roer een sausje van de yoghurt, mayonaise, mierikwortelsaus en eventueel nog wat olijfolie. Giet de boontjes af en hussel ze om met een klein beetje olie. Doe ze op een schaal en sprenkel de saus er over.
ANDERE RECEPTEN DEZE WEEK
Een origineel recept met witte bonen.
Bekijk het recept- 1
- 2
- 3
- …
- 369
- Volgende »