Spinazie en knolselderijsaus met kurkuma

spinazie en saus van knolselderij en kurkuma

ANDERE RECEPTEN DEZE WEEK

Raapsteel clafoutis

Raapsteel clafoutis

Ook lekker als koude lunch

Bekijk het recept

Bosbietensalade met geitenkaas

salade met geitenkaas, bosui en pompoenpitjes

Wat doe je met de eerste bosbietjes van het jaar?

Bekijk het recept

Jawel, we zitten tussen zomer en winter in en dat betekent ook nog af en toe wintergroenten eten!  Maar het voelt natuurlijk niet meer als winter en grote kans dat je een beetje klaar bent met knolselderij, maar dan is het tijd voor iets nieuws dus! Het is echt geen tijd meer voor zware gerechten uit de oven, stamppotten of stevige soepen, daarom vermommen we de knolselderij in een mooie gele saus! Ik sneed het in blokjes, maar je zou het ook kunnen raspen, of op het eind pureren tot een gladde saus.  Ook als jij of je kinderen niet echt fans zijn van knolselderij, krijg je het zo naar binnen gelepeld. En als je er ook nog stukjes tofu of wat lekkere vis of biologisch kippenvlees in laat garen, wordt het helemaal een topper!

Ingrediënten

  • 900 g spinazie
  •  paar plakken knolselderij (ongeveer 300 g)
  • 1 flinke ui
  • 2 tenen knoflook
  • 2 stukjes kurkuma
  • 2 tl oregano
  • 2 el olijfolie
  • 1 pakje sojaroom
  • p&z
  • eventueel een blokje tofu – wat biologische kip of witvis

Bereidingstijd: 30 minuten

Ingrediënten voor: 4 personen

Bereiding

Pel en snipper de ui en fruit glazig in een ruime pan in wat olie. Snijd een paar plakken van de knolselderij, schil ze en snijd ze in tamelijk kleine blokjes. Voeg ze bij de uien. Pel de knoflooktenen en hak ze in stukjes. Schil de kurkuma en hak fijn. Voeg beide toe aan de knolselderij, samen met 2 tl oregano. Laat op laag vuur zachtjes stoven. Kook intussen ook pasta of rijst, of wat je er straks bij wilt eten. Maak de spinazie schoon en hak grof. Voeg het pakje room toe aan de knolselderij en wat p&z. Laat met een deksel op de pan rustig pruttelen. Als je wilt, kun je nu de tofublokjes, stukjes biologische kipfilet of wat vis gaar laten worden. Je kunt ook de saus pureren en je eiwitbron in een aparte pan bakken, als je bijvoorbeeld van wat meer textuurvariatie houdt op je bord. Misschien moet je er halverwege nog een scheut water aan de knolselderij toevoegen, houd het goed in de gaten. Stoof ondertussen in een andere pan de spinazie gaar, ik doe het altijd in gedeelten in de wok, dat gaat heel snel. Serveer de spinazie op de pasta, schep daarop een schep mooie gele saus  en dan nog je gebakken tofublokjes of wat het ook maar geworden is.

ANDERE RECEPTEN DEZE WEEK