Spitskool met gehaktballetjes

Spitskool met gehaktballetjes en sesamzaad

ANDERE RECEPTEN DEZE WEEK

Gesauteerde boerenkool met citroen en ansjovis

Vorige week gaf ik een recept voor een curry met boerenkool, maar nog veel eenvoudiger is om de boerenkool te…

Bekijk het recept

Bloemkool soep met gepofte knoflook en citroen

Bloemkool, geroosterd in de oven, krijgt een heel lekkere, bijna nootachtige smaak.

Bekijk het recept

Een simpele schotel, die je naar wens kan uitbreiden met koolhydraten naar keuze. Rijst smaakt goed, maar ook pasta of aardappels. Je kunt er ook een ovenschotel mee maken door de kool, balletjes en pasta te mengen en er een laag bechamelsaus te doen en het in de oven te laten kleuren, of de kool met balletjes verstoppen onder een laag smeuïge aardappelpuree. Maar als je liever wat minder koolhydraten eet, eet je dus gewoon kool met balletjes, superlekker!

Ingrediënten

1 flinke spitskool, 400-500 g gehakt, 1-2 sjalotjes, 1 ei, 1 el kerrie, p&z, 2 el boter of kokosvet, 2-3 cm verse gember, p&z, chilipoeder naar smaak, 1 el sesamzaad, 1 el geroosterde sesamolie

Bereidingstijd: 30 minuten

Ingrediënten voor: 4 personen

Bereiding

volgt!

ANDERE RECEPTEN DEZE WEEK