Spitskool met gehaktballetjes

Spitskool met gehaktballetjes en sesamzaad

geschreven door Kievit op 6 mei 2021

Een simpele schotel, die je naar wens kan uitbreiden met koolhydraten naar keuze. Rijst smaakt goed, maar ook pasta of aardappels. Je kunt er ook een ovenschotel mee maken door de kool, balletjes en pasta te mengen en er een laag bechamelsaus te doen en het in de oven te laten kleuren, of de kool met balletjes verstoppen onder een laag smeuïge aardappelpuree. Maar als je liever wat minder koolhydraten eet, eet je dus gewoon kool met balletjes, superlekker!

Ingrediënten

  • 1 flinke spitskool
  • 400-500 g gehakt
  • 1-2 sjalotjes
  • 1 ei
  • 1 el kerrie
  • p&z
  • 2 el boter of kokosvet
  • 2-3 cm verse gember
  • p&z
  • chilipoeder naar smaak
  • 1 el sesamzaad
  • 1 el geroosterde sesamolie
Ingrediënten op basis van 4 personen
+/- 30 min. totale bereidingstijd
Bereiden

volgt!

Laat hier je reactie achter


Voor weetjes, recepten & inspiratie bezoek ons blog of bekijk onze recepten.


Vragen?
Stuur ons gerust een mailtje!