Spitskool met gehaktballetjes

Spitskool met gehaktballetjes en sesamzaad

ANDERE RECEPTEN DEZE WEEK

Koolraap brengt vitaliteit en -ook handig- een lampionnetje

koolraap

Een koolraap is een minder geliefde groente, sommige mensen kennen deze knoepert zelfs niet eens!

Bekijk het recept

Indiase bloemkoolsoep met naanbrood

Indiase bloemkoolsoep met naanbrood

O, ja, bloemkool is zo veelzijdig! Deze keer belandde hij in een lekker kruidig soepje en we bakten er zelf…

Bekijk het recept

Een simpele schotel, die je naar wens kan uitbreiden met koolhydraten naar keuze. Rijst smaakt goed, maar ook pasta of aardappels. Je kunt er ook een ovenschotel mee maken door de kool, balletjes en pasta te mengen en er een laag bechamelsaus te doen en het in de oven te laten kleuren, of de kool met balletjes verstoppen onder een laag smeuïge aardappelpuree. Maar als je liever wat minder koolhydraten eet, eet je dus gewoon kool met balletjes, superlekker!

Ingrediënten

1 flinke spitskool, 400-500 g gehakt, 1-2 sjalotjes, 1 ei, 1 el kerrie, p&z, 2 el boter of kokosvet, 2-3 cm verse gember, p&z, chilipoeder naar smaak, 1 el sesamzaad, 1 el geroosterde sesamolie

Bereidingstijd: 30 minuten

Ingrediënten voor: 4 personen

Bereiding

volgt!