Spitskool met gehaktballetjes

Print Friendly, PDF & Email

Spitskool met gehaktballetjes en sesamzaad

ANDERE RECEPTEN DEZE WEEK

Andijviesalade met sinaasappel en walnotenolie

Print Friendly, PDF & Email

Deze salade kan ook met witlof gemaakt, de noten en de lekkere notenolie geven iets bijzonders!

Bekijk het recept

Rode kool met bataat en kikkererwten

Print Friendly, PDF & Email

Allemaal samen op één bord? Ja hoor, dat kan zeker!

Bekijk het recept

Een simpele schotel, die je naar wens kan uitbreiden met koolhydraten naar keuze. Rijst smaakt goed, maar ook pasta of aardappels. Je kunt er ook een ovenschotel mee maken door de kool, balletjes en pasta te mengen en er een laag bechamelsaus te doen en het in de oven te laten kleuren, of de kool met balletjes verstoppen onder een laag smeuïge aardappelpuree. Maar als je liever wat minder koolhydraten eet, eet je dus gewoon kool met balletjes, superlekker!

Ingrediënten

1 flinke spitskool, 400-500 g gehakt, 1-2 sjalotjes, 1 ei, 1 el kerrie, p&z, 2 el boter of kokosvet, 2-3 cm verse gember, p&z, chilipoeder naar smaak, 1 el sesamzaad, 1 el geroosterde sesamolie

Bereidingstijd: 30 minuten

Ingrediënten voor: 4 personen

Bereiding

volgt!

ANDERE RECEPTEN DEZE WEEK

Winterpostelein salade met ei-dressing en radijs

Print Friendly, PDF & Email

Hoera, de lente op een bordje!

Bekijk het recept

Knolselderij-kokossoep met radijsbladpesto

Print Friendly, PDF & Email

Tover een winterse knol om in vrolijk gele, zonnige soep!

Bekijk het recept