Spitskoolsalade met gember dressing

Salade van spitskool met appelschijfjes en sesamzaadjes

ANDERE RECEPTEN DEZE WEEK

Raapstelenstamppot met gebakken appel

Raapstelenstamppot met gebakken appel en blokjes gebakken rooktofu

Yes, het regent en we eten stamppot, Holland op zijn best! Alhoewel, ook in een risotto of pastagerecht zijn raapstelen…

Bekijk het recept

Bleekselderij-quinoa risotto met tomaat

Risotto van quinoa met bleekselderij en tomaat

Vroeger was quinoa hier in huis niet zo geliefd, maar sinds Meike het elders heeft gegeten, weten we hoe we…

Bekijk het recept

Zo’n lekker knapperig spitskooltje leent zich goed voor een snelle wokschotel, maar ook in een ovenschotel of stamppot kan je hem prachtig verwerken. Zelf houden we ook erg van de knapperigheid als je hem lekker rauw eet. Spitskool is wat zachter van smaak als de dikke witte en rode kolen en daar dus prima geschikt voor! Lekker met gebakken aardappels en een stukje vis, of met rijst en een peulvruchten-curry.

Ingrediënten

  • 1 spitskool
  • 2 rode appels
  • snuf zout
  • 2 el sesamzaad
  • stukje rode peper
  • Voor de dressing:
  • 1 el geraspte gember
  • 1 tl mosterd
  • 1 el honing of gembersiroop
  • 2 el appelciderazijn
  • 3 el olijfolie

Bereidingstijd: 15 minuten

Ingrediënten voor: 4 personen

Bereiding

Rooster in een droog koekenpannetje de sesamzaadjes eventjes, tot ze wat gaan knapperen, laat dan afkoelen op een bordje. Spoel de kool af, halveer hem, snijd de harde kern er uit en snijd in kleine stukjes of zo dun mogelijke reepjes. Doe hem in een ruime kom en strooi er een beetje zout over, kneed eventjes met je handen om zo de kool een beetje te kneuzen. Maak in een kommetje de dressing. Snijd de klokhuizen uit de appels en snijd in stukjes of dunne schijfjes. Hak een stukje peper heel fijn. Meng de appel, de peper en dressing door de kool en bestrooi de salade met de sesamzaadjes.