Spruitjes met peterselie en paprika
ANDERE RECEPTEN DEZE WEEK
Deze linzensoep met Chinese kool is verwarmend maar ook fris, dus ook geschikt voor wat koelere dagen. Je kan hem…
Bekijk het receptSpruitjes, ik blijf er van genieten. En wist je dat spruiten, samen met paprika en peterselie in de top vijf staan van groenten met een hoog vitamine-C gehalte? (Samen met boerenkool op 4 en broccoli op 5). Nu eet je natuurlijk niet alleen maar groenten voor de vitamine C, maar met 100 gram van dit mengsel op je bord heb je in elk geval je vitamine C- behoefte voor een dag gedekt! En in deze winterse tijden met rondwarende virussen, is dat natuurlijk altijd een goed plan! Gelukkig is het ook nog eens heel lekker samen. Lekker met rijst of geroosterde zoete bataat of pompoen!
Ingrediënten
700 g spruiten, 2 puntpaprika’s, 2 el geraspte kokos, 1 teentje knoflook, handje peterselie, 1 el sesam- of olijfolie, 1 el sojasaus
Bereiding
Verwarm de oven voor tot 200°C. Was de paprika’s en prik ze met een scherp mes een paar keer in. Leg ze op de bakplaat en rooster in de voorverwarmde oven 20 min. tot ze hier en daar zwart kleuren. Maak intussen de spruiten schoon en doe ze in een stoommandje. Haal de paprika uit de oven en laat 5 min. onder een schone theedoek afkoelen. Rooster intussen in een koekenpan de kokosrasp tot het een beetje gaat kleuren, laat afkoelen op een bordje. Zet de spruitenpan op met een bodem water en stoom de spruiten in 8-10 min. beetgaar. Was de peterselie en hak fijn. Pel de knoflook en knijp fijn boven een kom. Meng met de sesamolie, sojasaus en peterselie. Trek het vel van de paprika’s, snijd ze voorzichtig open en verwijder zaadjes, zaadlijsten en steeltje. Snijd de paprika in kleine stukjes. Meng de paprika en spruiten door het kruidenmengsel en strooi de kokos erover.
ANDERE RECEPTEN DEZE WEEK
- 1
- 2
- 3
- …
- 377
- Volgende »