Stoofpeertjes

stoofpeertjes met ijs

ANDERE RECEPTEN DEZE WEEK

Gebakken koolrabi

Gebakken koolrabi met shiitake en basilicum, geserveerd op glutenvrije pasta

Koolrabi is een veelzijdige groente. Rauw in een salade, gestoofd in een sausje, gebakken of zelfs op de barbecue.

Bekijk het recept

Bleekselderij ovenschotel met cheddar

Bleekselderij ovenschotel met cheddar

Mjammie, een heel romige kaassaus voor de bleekselderij! Geïnspireerd op de Franse keuken, maar met een Brits kaasje. lekker cultuurmixen!…

Bekijk het recept

Dat is niet moeilijk, maar kost wel even tijd. Het lekkerst is namelijk als je de peertjes langzaam, op een lage vlam, gaar laat worden. Heb je haast, snijd ze dan in kwarten en ga vol gas vooruit, dan zijn ze in 20 min. ook zacht.

Ingrediënten

500 g stoofperen
½ kaneelstokje*
1 stukje citroenschil
1 -2 el suiker (naar smaak)
1 el aardappelmeel of maïzena
scheutje rode wijn (of port, bessensiroop of bessensap) voor de smaak en de kleur

Bereidingstijd: minuten

Ingrediënten voor: personen

Bereiding

Schil de peren; laat de kleine stoofperen heel, halveer de grote en verwijder de klokhuizen. Zet de peren op met een bodem water (1 kopje) en een royale scheut rode wijn (port of rode bessensap kan ook) en voeg de citroenschil, het kaneelstokje en de suiker toe. Zorg dat er geen wit aan de citroenschil zit, dat geeft een bittere smaak. Als je wilt ook nog een lepel citroensap. Laat de peren 1-2 uur afgedekt op zacht vuur in het kookvocht garen.

Haal de stoofpeertjes met een schuimspaan uit de pan, verwijder het kaneelstokje en de citroenschil. Los in een kopje het aardappelmeel op in 2 el water en bindt hiermee het kookvocht. Schenk het kookvocht over de stoofpeertjes en serveer ze warm of koud, als bijgerecht of als toetje, met een bolletje ijs!

*Variaties maak je met gember i.p.v. kaneel. Een vanillestokje of een steranijs toevoegen is ook erg

ANDERE RECEPTEN DEZE WEEK