Stoofpotje van snijbonen, linzen en abrikozen

20190927_220034-01

ANDERE RECEPTEN DEZE WEEK

Crème verveine met gepocheerd fruit

Créme met gepocheerd fruit en een infusie met verveine, citroen, munt en aardbei

Oelala, die verveine uit onze kas, daar wilde ik mee experimenteren! Ik maakte al eens een heel lekkere pesto, maar…

Bekijk het recept

Bleekselderijsalade met komkommer en appel

Bleekselderijsalade met komkommer en appel

Bleekselderij is natuurlijk heerlijk in een klassieke Waldorf salade, maar ook een heel simpele salade als deze valt zeker in…

Bekijk het recept

Droge bonen en snijbonen gaan traditioneel samen in een gerecht als ‘blote billetjes in het gras‘, maar linzen en snijbonen blijken ook heel goed samen te gaan! Verrassend door de zoete abrikozen, lekker met rijst of couscous.

Ingrediënten

  • 400 g snijbonen
  • 3 el olie
  • 60 g blanke amandelen
  • 1 flinke ui
  • 2 el kerriepoeder
  • 200 g gedroogde oranje linzen
  • 8 dl water en een groentebouillonblokje
  • 12 gedroogde abrikozen
  • 2 dl kokosmelk
  • p&z
  • 4 el gehakte koriander
  • rijst of couscous

Bereidingstijd: 35 minuten

Ingrediënten voor: 4 personen

Bereiding

Was de snijbonen, snijd de puntjes eraf en snijd ze in ruitjes. Pel en snipper de ui. Verhit de olie en bak hierin de amandelen goudbruin. Neem de amandelen uit de pan en fruit de ui in de achtergebleven olie. Bak de kerriepoeder een minuut mee. Voeg dan de linzen, het water en het bouillonblokje toe en breng het aan de kook. Roer de abrikozen erdoor en laat het geheel op een zacht vuur 20 minuten stoven. Roer na ca. 5 minuten de snijbonen er door, zodat ze nog een kwartier meestoven. Kook ondertussen rijst of bereid de couscous. Schep vervolgens de amandelen en wat 2 el gehakte koriander door de rijst of couscous. Giet na 20 min. de kokosmelk door het stoofpotje, warm kort mee en breng op smaak met p&z. Bestrooi het gerecht op het bord eventueel met nog wat koriander.