Stoofpotje van snijbonen, linzen en abrikozen

20190927_220034-01

ANDERE RECEPTEN DEZE WEEK

Artisjokken met Kievit’s favoriete saus

Artisjok met een lekker sausje

Artisjokken staan hoog op onze lijst van favoriete groenten. Ze zijn niet ingewikkeld om te bereiden en ook niet om te…

Bekijk het recept

Blote billetjes in het gras

stamppot met snijbonen en witte bonen

Lentekriebels? Nou misschien, maar dit is gewoon de naam voor een super ouderwetse stamppot, ons culinair erfgoed. 

Bekijk het recept

Droge bonen en snijbonen gaan traditioneel samen in een gerecht als ‘blote billetjes in het gras‘, maar linzen en snijbonen blijken ook heel goed samen te gaan! Verrassend door de zoete abrikozen, lekker met rijst of couscous.

Ingrediënten

  • 400 g snijbonen
  • 3 el olie
  • 60 g blanke amandelen
  • 1 flinke ui
  • 2 el kerriepoeder
  • 200 g gedroogde oranje linzen
  • 8 dl water en een groentebouillonblokje
  • 12 gedroogde abrikozen
  • 2 dl kokosmelk
  • p&z
  • 4 el gehakte koriander
  • rijst of couscous

Bereidingstijd: 35 minuten

Ingrediënten voor: 4 personen

Bereiding

Was de snijbonen, snijd de puntjes eraf en snijd ze in ruitjes. Pel en snipper de ui. Verhit de olie en bak hierin de amandelen goudbruin. Neem de amandelen uit de pan en fruit de ui in de achtergebleven olie. Bak de kerriepoeder een minuut mee. Voeg dan de linzen, het water en het bouillonblokje toe en breng het aan de kook. Roer de abrikozen erdoor en laat het geheel op een zacht vuur 20 minuten stoven. Roer na ca. 5 minuten de snijbonen er door, zodat ze nog een kwartier meestoven. Kook ondertussen rijst of bereid de couscous. Schep vervolgens de amandelen en wat 2 el gehakte koriander door de rijst of couscous. Giet na 20 min. de kokosmelk door het stoofpotje, warm kort mee en breng op smaak met p&z. Bestrooi het gerecht op het bord eventueel met nog wat koriander.