Taco’s met bloemkool

Taco's met bloemkool, bonen en mais

ANDERE RECEPTEN DEZE WEEK

Winterse rode kool salade

Winterse rode kool salade met appel, kruidnagel, citroen en kaneel

Lekker hoor, klassiek gestoofde rode kool, maar misschien heb je wel eens zin in iets anders.

Bekijk het recept

Gesauteerde boerenkool met citroen en ansjovis

Vorige week gaf ik een recept voor een curry met boerenkool, maar nog veel eenvoudiger is om de boerenkool te…

Bekijk het recept

“Krakjes”, noemde onze dochter taco’s vroeger, want ja, het kraakt zo lekker als je ze eet. Een lekker snelle maaltijd met taco’s en een heel leuke manier om bloemkool te eten. Met bonen erbij een prima maaltijd.  En natuurlijk extra lekker met geraspte kaas en een klodder crème fraîche.

Ingrediënten

1 bloemkool, 1 pakje taco’s, 1 rode ui of 2 sjalotjes, 1 potje mais, 1 -2 blikjes kidneybonen of zwarte bonen, 1 tl gerookte paprika, 1 snuf kaneel, 1 tl komijn, 1 tl paprikapoeder, eventueel snuf cayennepeper of wat tabasco, ½ tl knoflookpoeder, p&z,  avocado

Bereidingstijd: 25 minuten

Ingrediënten voor: 4 personen

Bereiding

Zet de oven vast aan voor de  taco’s, kijk even op het pak hoe die moeten. Pel het sjalotje en snipper deze. Was de bloemkool en snijd in stukjes. Giet een scheutje olie in een pan of wok en bak het sjalotje glazig. Voeg de bloemkool toe en voeg de kruiden toe. Bak dit al omscheppend een minuut of 5, voeg eventueel een klein scheutje water toe en laat even kort stoven met een deksel op de pan. Laat intussen mais en bonen uitlekken in een vergiet en bak je de taco’s. Wanneer de bloemkool bijna gaar is, voeg je de mais en bonen toe en warm je dit nog even mee. Proef voor p&z, of misschien wil je wat tabasco? Halveer de avocado, wip de pit eruit, kerf het vruchtvlees in blokjes en lepel het uit de schil.
Schep de vulling in de taco’s en doe er wat blokjes avocado op.