Thaise curry met paksoi, champignons en garnalen
ANDERE RECEPTEN DEZE WEEK
Paksoi is mijn favoriete groente al ik op een doordeweekse dag snel een maaltijd in elkaar wil flansen. Wassen en snijden is zo gepiept en even in de wok en het is al klaar. Deze keer een pittige curry met kokos. Eén van de weinige goede kant-en klaar dingen is toch wel Thaise curry pasta, wij hebben er drie in ons assortiment, deze keer koos ik de groene. Lekker met witte rijst en wat verse koriander. In plaats van garnalen kun je natuurlijk ook lekkere tofu, wat bio-kipfilet of stevige witvis nemen. Ook allemaal lekker snel klaar.
Ingrediënten
- 350 g rijst
- 1 struik paksoi
- 1 kleine ui
- ½ bakje champignons (of wat meer)
- 200 g garnalen (tofu, kip of vis kunnen ook)
- 1 el groene currypasta
- 1 groot blik kokosmelk
- olie om te bakken
- eventueel wat verse koriander
Bereiding
Zet eerst de rijst op, dit is een snelle maaltijd. Snijd de onderkant van de paksoi en was de bladeren. Laat uitlekken. Veeg de champignons schoon en snijd ze in plakjes. Pel de ui en snipper fijn. Snijd de paksoi in repen, het groen en wit houd je een beetje uit elkaar. Verwarm wat olie in een wok en fruit de ui glazig. Voeg de champignons toe en bak tot ze een beetje kleuren. Dan voeg je een lepel currypasta toe, het is echt pittig spul, dus doseer een beetje. Voeg het blik kokosmelk toe en breng aan de kook. Dan voeg je de garnalen toe en het wit van de paksoi, roer steeds even om. Dan gaat ook het groen erbij en na een paar minuten is je maaltijd klaar.
ANDERE RECEPTEN DEZE WEEK
- 1
- 2
- 3
- …
- 375
- Volgende »