Witlof uit de oven met brie en cranberry

Witlof uit de oven met brie en cranberry

ANDERE RECEPTEN DEZE WEEK

Pompoensoep

Echte herfst-soep!

Bekijk het recept

Boerenkoolstamp met satésaus

Geef een exotische draai aan de Hollandse keuken!

Bekijk het recept

Een makkelijk witlof gerecht met een feestelijke uitstraling. Om alvast een beetje in de kerststemming te komen, kookte ik met cranberries. Mooie frisse besjes, maar ze hebben wat mij betreft dat beetje honing wel echt nodig, misschien wil je zelfs wel iets meer! Natuurlijk kun je het kerstgevoel ook nog even uitstellen, de besjes vervangen door bijvoorbeeld kerstomaatjes, of wil je toch liever gewoon witlof met kaassaus?

Ingrediënten

700 g witlof, 75 g cranberry’s, 150 g brie, 1 theelepel tijm, 30 g walnoten, 1 el honing, p&z

Bereidingstijd: 20 minuten

Ingrediënten voor: 4 personen

Bereiding

Verwarm de oven op 200°C.  Snijd de onderkant van de stronkjes witlof af, halveer ze in de lengte en snijd eventueel een stukje van de kern er uit, maar zorg dan de blaadjes aan elkaar blijven zitten. Kook ze 3-4 min. voor in wat water met een snufje zout en laat daarna uitlekken. Was de cranberries en snijd de brie in plakjes. Leg een laagje witlof in een ovenschaal en verdeel er wat brie en cranberries over en de helft van de honing en tijm. Dan nog een laagje, kaas en besjes erover, grof gehakte walnoten, p&z en wat tijm en nog wat honing. Bak in 15 min. gaar in de oven.

ANDERE RECEPTEN DEZE WEEK

Pompoensoep

Echte herfst-soep!

Bekijk het recept

Boerenkoolstamp met satésaus

Geef een exotische draai aan de Hollandse keuken!

Bekijk het recept