Toscaanse tuinbonen
ANDERE RECEPTEN DEZE WEEK
Een supersnelle stoof maak je met snijbiet en linzen uit een potje. Prima voor een doordeweekse dag met rijst of…
Bekijk het receptBietjes en rucola en feta, dat is bij ons thuis een heel traditionele combinatie. Gekookte bietjes, warm of koud, kunnen…
Bekijk het receptMijn meisjes zijn niet heel dol op tuinbonen, maar deze, vers van ons eigen land met olijven en tomaat, gingen schoon op! Heerlijk met gebakken vis en rijst, pasta of couscous.
Ingrediënten
- 400 g tuinbonen
- een takje bonenkruid
- ½ kopje verse melk
- 1 ui
- 1 teentje knoflook
- 3-4 tomaten
- 2 el olijfolie
- handje groene of zwarte olijven (zonder pit)
- 2 el fijn gesneden verse kruiden (bijvoorbeeld bonenkruid, of oregano, basilicum, tijm en/of peterselie) of 2 volle tl gedroogde kruiden (bijvoorbeeld Italiaanse kruidenmix)
- p&z
Bereiding
Dop eerst de bonen, schakel gerust je gezinsleden in en praat ondertussen even bij. Doe de tuinbonen, met het takje bonenkruid en het kopje melk in een pan en giet er zoveel water op dat de bonen net gaan drijven. Geen zout, dat maakt de bonen taai! Breng aan de kook en laat zee op zacht voor in ongeveer 10 min. gaar koken, prik regelmatig even! Intussen pel je ui en knoflook en hakt beide fijn. Verwarm de olie in een koekenpan en fruit ui en knoflook glazig. Snijd intussen de tomaten in blokjes. Voeg tomaten en kruiden toe aan de ui en stoof het rustig. Halveer de olijven, giet de tuinbonen af en voeg beide toe aan het ui-tomatenmengsel. Proef voor p&z.
ANDERE RECEPTEN DEZE WEEK
- 1
- 2
- 3
- …
- 377
- Volgende »