Tuinbonenspread

ANDERE RECEPTEN DEZE WEEK
Het was weer eens tijd voor een nieuw andijvie recept! In Italië heet andijvie ‘Scarola’ en ze eten het graag.
Bekijk het receptDat is nog eens leuk, een hele bloemkool uit de oven. Elders staat nog een recept die nog simpeler is,…
Bekijk het receptHeerlijk, verse tuinbonen! Ik vind ze heerlijk om gewoon heel simpel gekookt te eten, met wat peterselie en kaas. De truc van lekkere tuinbonen is vooral: kort koken, geen zout gebruiken tijdens het koken en meteen opdienen ná het koken. Dan is dubbeldoppen om grauwe vliesjes kwijt te raken echt overbodig. Mocht je nou niet zo’n liefhebber zijn van tuinbonen (dat kan), probeer dan eens deze frisse spread. Wel wat meer werk, maar dan heb je wel iets speciaals! Heerlijk als zomers hapje, heel chic met een glaasje droge witte wijn erbij!
Ingrediënten
1 zak tuinbonen (ongeveer 1 kg), een paar el (Griekse) yoghurt, sap van 1 kleine citroen, 2 el geraspte pecorino of Parmezaanse kaas, handje verse munt, eventueel een teentje knoflook, p&z
Bereiding
Dop de bonen, kook ze kort (2-3 min.) en spoel ze koud af onder de kraan. Haal daarna de grijze velletjes eraf. Nu heb je prachtig felgroene bonen! Pureer deze boenen met een paar el yoghurt, citroensap naar smaak, munt, knoflook en p&z tot een grove puree. Serveer op een broodje met wat geraspte kaas er over gestrooid en eventueel nog wat olijfolie en versgemalen peper. Zomers en chic met een glaasje droge witte wijn erbij!
ANDERE RECEPTEN DEZE WEEK
- 1
- 2
- 3
- …
- 398
- Volgende »