Tzatziki van rode biet

Falafel balletjes

ANDERE RECEPTEN DEZE WEEK

Paksoisalade

Paksoisalade

Paksoi, mijn favoriet voor snelle maaltijden. Meestal belandt hij in de wok, maar eigenlijk is hij ook rauw heel lekker…

Bekijk het recept

Courgettesalade à la Alastair

Dit jaar vertoefden we wederom op één van onze favoriete stekjes in Frankrijk en we nodigden de eigenaren van de…

Bekijk het recept

Tzatziki van komkommer kennen we allemaal, maar wist je dat je het ook heel goed kan maken met geraspte rode biet? Een lief kleurtje, maar een stoere smaak! Wij aten het met een heerlijk broodje falafel. Gebakken aardappels en een lekker visje zouden ook een goede combinatie vormen.

Ingrediënten

2 gekookte rode bieten, geschild
150 g Turkse of Griekse yoghurt (het moet dikke yoghurt zijn)
2-3 teentjes knoflook
peper en zout
Eventueel naar smaak:
1 el balsamicoazijn
1 el olijfolie
wat geraspte schil van een sinaasappel, of wat dillegroen, vers of gedroogd

Bereidingstijd: minuten

Ingrediënten voor: personen

Bereiding

Rasp de bietjes in een vergiet en laat ze een half uurtje uitlekken. Druk het vocht er een beetje uit. Meng in een kom de yoghurt met de uitgeperste knoflookteentjes en de bietjes en breng het op smaak met peper en zout. Voeg wat dille of sinaasappelrasp toe voor een complexere smaak als je dat wilt. Ook wat azijn en olie zijn optioneel. Proef!
Hij wordt lekkerder als je hem een uurtje laat staan voor je gaat eten.

Serveer de tzatziki met knapperig brood of pita en falafelballetjes!

ANDERE RECEPTEN DEZE WEEK