Vegan kikkererwtencurry met spinazie

Het vraagt even wat meer planning, om zelf kikkererwten te weken, maar ze smaken lekkerder dan uit blik of pot, vind ik. En moeilijk is het niet, ze moeten gewoon een tijdje koken, maar daar hoef je niet naast te staan. De curry met spinazie zelf is eigenlijk heel simpel. Lekker met rijst of naanbrood, dat kun je ook zelf maken! Wij aten in plaats van rijst er geroosterde bloemkool uit de oven bij, ook erg lekker!

Ingrediënten

900 g spinazie, 200 g kikkererwten (of twee blikken van 400 g) , 1 ui, 1 teen knoflook, 1 stukje gember (2-3 cm), 2 el olie, 1 el kerrie, 1 tl komijn, 1 blik kokosmelk (400 ml), 1 bouillonblokje, sap van 1 limoen, 1 el pindakaas, eventueel 1 rode paprika

Bereidingstijd: 90 minuten

Ingrediënten voor: 4 personen

Bereiding

Week de kikkererwten 1 nacht en kook ze in 45-60 min. gaar in ruim water zonder zout. Was de spinazie zeer zorgvuldig en laat uitlekken. Pel en snipper ui en knoflook, schil de gember en rasp of hak hem zo fijn als je kunt. Verwarm in een grote pan een scheut olie en fruit hierin de ui, knoflook en gember 5 min. Voeg de kruiden toe, bouillonblokje, kokosmelk en de pindakaas en roer tot de pindakaas en het bouillonblokje zijn opgelost. Doe de gare, uitgelekte kikkererwten erbij en laat het 10 min. pruttelen. Voeg dan de in blokjes gesneden paprika toe. Vervolgens in gedeeltes voeg je de blaadjes spinazie toe, die je laat slinken in de saus. Maak op smaak met limoensap en p&z. Lekker met rijst of zelfgemaakt naanbrood, een recept daarvoor vindt je hier.

ANDERE RECEPTEN DEZE WEEK