Oosterse andijvie

Print Friendly, PDF & Email

Andijvie uit de wok met paprika, ui en tomaat

ANDERE RECEPTEN DEZE WEEK

Mijn andijvie-offensief is nog niet ten einde! Ik kom andijvie nergens tegen in kookboeken, dat is heel gek. Het is zo’n makkelijke, veelzijdige en volgens mij ook supergezonde groente, die wil je toch in je menu? Ook koken is onderhevig aan trends en andijvie is niet hip, blijkbaar. Geen andijviesmoothies of hippe vegan andijvietaarten. Maar ik zeg: Eten, dat spul! Hartstikke lekker! En als je deze andijvie uit de wok niet zo lekker lijkt, probeer dan eens deze frisse andijvie salade, flensjes met andijvie en kaas of een fantastische andijviesoep met knoflook! Op de site vind je nog meer ideeën, zoek gewoon met het toverwoord Andijvie!

Ingrediënten

1 flinke krop andijvie, 1 rode of gele paprika, 1 grote ui, 3 tomaten, 2 tenen knoflook, ½ tl laos, zout, sambal trassi naar smaak, olie om te bakken

Bereidingstijd: 20 minuten

Ingrediënten voor: 4 personen

Bereiding

Snijd de andijvie in reepjes en was grondig. Laat goed uitlekken. Pel de ui en knoflook en snipper vast de ui. Maak de paprika schoon en snijd tomaat en paprika in blokjes. Verwarm een ruime scheut olie in een wok en fruit de ui glazig. Pers de knoflook erbij en voeg de laos toe. Voeg dan de paprika en tomaat toe en bak een paar minuten. Voeg dan beetje bij beetje de andijvie toe en schep telkens om. Voeg een snufje zout toe en wat sambal trassi naar smaak, maar dat kan ook op het bord. Lekker met rijst, noedels of gierst en gebakken tempé.

ANDERE RECEPTEN DEZE WEEK