Vegan- rucola pesto

Vegan- rucola pesto

ANDERE RECEPTEN DEZE WEEK

Bleekselderij-quinoa risotto met tomaat

Risotto van quinoa met bleekselderij en tomaat

Vroeger was quinoa hier in huis niet zo geliefd, maar sinds Meike het elders heeft gegeten, weten we hoe we…

Bekijk het recept

Pastinaak puree met tijm

Pastinaak puree met tijm en rode uienjus

Pastinaak en aardappels zijn heerlijk als je ze samen roostert in de oven, maar deze keer maakte ik een zachte…

Bekijk het recept

De pesto die je kent heeft vaak basilicum en pijnboompitten als basis, maar wist je dat het ook lekker is met rucola? En het kan ook met andere noten, zoals bijvoorbeeld cashewnoten. En omdat ik dan graag de dingen nét weer eens anders dan anders wil doen, maakte ik een vegan variant met edelgistvlokken in plaats van de gebruikelijke Parmezaanse kaas.  Natuurlijk kun je ook lekker kaas nemen, als je niet zo nodig vegan wilt doen. Deze pesto is natuurlijk heerlijk op pasta en pizza’s, maar probeer ‘m ook eens op een boterhammetje met tomaat, of een pannenkoek! Lekker met zachte geitenkaas, maar dat is dan weer niet vegan. Tahin combineert ook goed.  Of op gegrilde courgette en aubergine, ook superlekker!

Ingrediënten

  • 75 g rucola
  • 75 g cashewnoten
  • 1 flinke teen knoflook
  • 2-3 el edelgistvlokken
  • kneepje citroensap
  • snuf zout
  • 6 el (of meer) goede olijfolie

Bereidingstijd: 10 minuten

Ingrediënten voor: 4 personen

Bereiding

Was de rucola, verwijder al te harde stelen en zwier of dep droog. Rooster eventueel de cashewnoten even in de koekenpan tot ze gaan geuren, maar het hoeft niet perse. Pel het teentje knoflook en snijd in plakjes. Maal de noten, rucola, knoflook, 2 el edelgistvlokken en 6 el olijfolie tot een smeuïge pesto. Voeg meer olie toe terwijl het draait tot je de gewenste dikte hebt. Proef of er nog meer edelgist door moet en misschien wat zout en een kneepje citroensap.  Bewaar het in de koelkast onder een laagje olie.