Venkel met gedroogde abrikozen en zongedroogde tomaat

venkel met abrikozen en zongedroogde tomaat

ANDERE RECEPTEN DEZE WEEK

Pompoenschotel met paddenstoel, ei en tijm

Pompoenschotel met paddenstoel, ei en tijm

Pompoen en tijm, dat is een bijna standaard setje. Een ander mediterraan kruid doet het trouwens ook goed met pompoen,…

Bekijk het recept

Snijbiet met mozzarella

snijbiet met mozzarella

Snijbiet met een laagje van gesmolten mozzarella: simpel en lekker! Dit gerecht kan je ook prima maken met bijvoorbeeld andijvie…

Bekijk het recept

Een eenvoudig gerecht, maar een verrassende combinatie. Ik vond het recept in het kookboek van Rainarai, een kookboek vol Algerijns geïnspireerde recepten. Wat toch heerlijk dat we al die nieuwe smaken mogen toevoegen aan onze eigen boerenkoolkeuken!

Ingrediënten

700 g venkel, 120 g gedroogde abrikozen, 60 g zongedroogde tomaatjes, ½ tl venkelzaad, p&z

Bereidingstijd: 25 minuten

Ingrediënten voor: 4 personen

Bereiding

Week de abrikozen met het venkelzaad minimaal een uur in een kommetje met heet water, een hele dag kan ook, dus zet ze alvast ’s ochtends voor je de deur uitgaat even klaar. De tomaten hebben iets minder lang nodig, 15 min. is genoeg. Was de venkel en trek de draadjes ui de buitenste rokken. Snijd doormidden in dan in partjes, of in boogjes, wat je wilt. Stoom de venkel gaar. Snijd de geweekte tomaatjes in stukjes en verwarm ze in een pan met een beetje weekvocht van de abrikozen. Meng de abrikozen erbij (misschien wil je die halveren?) en de venkel en wat p&z. Lekker met couscous.