Venkel salade met appel

Venkel salade met appel

ANDERE RECEPTEN DEZE WEEK

Bietensoep met gember en kokosmelk

Rode bietensoep met gember en kokos

Volgens mij kan je van elke groente soep maken en moeilijk is dat meestal niet. Neem nou deze mooie rode…

Bekijk het recept

Frittata met prei en paprika

Frittata met prei en paprika

Prei en ei, dat is lekker! Zo’n simpele frittata is heerlijk als lunch, maar ook als avondeten, samen met iets…

Bekijk het recept

Een lekker zachte salade, doordat je de venkel kort stoomt. Natuurlijk kun je ook rauwe venkel nemen, als je van knapperig knagen houdt. Snijd hem zo dun als je kan. Je kunt hier een maaltijdsalade van maken door er nog gekookte quinoa door te mengen. Lekker met gebakken zalm!

Ingrediënten

700 g venkel, 2 friszoete appels met rode schil (Natyra is top!), 1 citroen, 2 el gedroogde cranberry’s, 2 el olijfolie, 4-5 el zure room, peper & zout

Bereidingstijd: minuten

Ingrediënten voor: 4 personen

Bereiding

Was de venkel, snijd het groene loof er af en leg dit apart ter garnering. Snijd boven en onderkant bij, halveer de knollen en snijd de harde kern eruit. Snijd vervolgens in zo dun mogelijke plakjes. Stoom in een stoommandje 4-5 min., spoel daarna snel even onder de koude kraan, zodat het kookproces stopt. Rasp de schil van de citroen en zet even apart. Pers 1 helft van de citroen uit. Snijd de appels in kwarten, verwijder klokhuizen en snijd in stukjes. Besprenkel met wat citroensap. Meng de zure room in een kommetje met olijfolie en wat p&z. Meng venkel, zure room, cranberry’s en apppelstukjes door elkaar. Voeg citroensap en rasp naar smaak toe.