Venkel salade met appel

Venkel salade met appel

ANDERE RECEPTEN DEZE WEEK

Palmkoolrisotto met shiitake

risotto met palmkool en gebakken shiitake

Dit recept is gemaakt door onze Meike! De opdracht was: maak iets met palmkool en shiitake, de uitkomst was deze…

Bekijk het recept

Chioggia bieten met veldsla en vijg

een carpaccio van chioggiabiet met eldsla, geitenkaas, walnoot en vijgen

Onze dochter Meike houdt van koken en kreeg onlangs van haar oma een mandoline kado. Nee, niet zo één met…

Bekijk het recept

Een lekker zachte salade, doordat je de venkel kort stoomt. Natuurlijk kun je ook rauwe venkel nemen, als je van knapperig knagen houdt. Snijd hem zo dun als je kan. Je kunt hier een maaltijdsalade van maken door er nog gekookte quinoa door te mengen. Lekker met gebakken zalm!

Ingrediënten

700 g venkel, 2 friszoete appels met rode schil (Natyra is top!), 1 citroen, 2 el gedroogde cranberry’s, 2 el olijfolie, 4-5 el zure room, peper & zout

Bereidingstijd: minuten

Ingrediënten voor: 4 personen

Bereiding

Was de venkel, snijd het groene loof er af en leg dit apart ter garnering. Snijd boven en onderkant bij, halveer de knollen en snijd de harde kern eruit. Snijd vervolgens in zo dun mogelijke plakjes. Stoom in een stoommandje 4-5 min., spoel daarna snel even onder de koude kraan, zodat het kookproces stopt. Rasp de schil van de citroen en zet even apart. Pers 1 helft van de citroen uit. Snijd de appels in kwarten, verwijder klokhuizen en snijd in stukjes. Besprenkel met wat citroensap. Meng de zure room in een kommetje met olijfolie en wat p&z. Meng venkel, zure room, cranberry’s en apppelstukjes door elkaar. Voeg citroensap en rasp naar smaak toe.