Venkel salade met appel

ANDERE RECEPTEN DEZE WEEK
Artisjokken staan hoog op onze lijst van favoriete groenten. Ze zijn niet ingewikkeld om te bereiden en ook niet om te…
Bekijk het receptLentekriebels? Nou misschien, maar dit is gewoon de naam voor een super ouderwetse stamppot, ons culinair erfgoed.
Bekijk het receptEen lekker zachte salade, doordat je de venkel kort stoomt. Natuurlijk kun je ook rauwe venkel nemen, als je van knapperig knagen houdt. Snijd hem zo dun als je kan. Je kunt hier een maaltijdsalade van maken door er nog gekookte quinoa door te mengen. Lekker met gebakken zalm!
Ingrediënten
700 g venkel, 2 friszoete appels met rode schil (Natyra is top!), 1 citroen, 2 el gedroogde cranberry’s, 2 el olijfolie, 4-5 el zure room, peper & zout
Bereiding
Was de venkel, snijd het groene loof er af en leg dit apart ter garnering. Snijd boven en onderkant bij, halveer de knollen en snijd de harde kern eruit. Snijd vervolgens in zo dun mogelijke plakjes. Stoom in een stoommandje 4-5 min., spoel daarna snel even onder de koude kraan, zodat het kookproces stopt. Rasp de schil van de citroen en zet even apart. Pers 1 helft van de citroen uit. Snijd de appels in kwarten, verwijder klokhuizen en snijd in stukjes. Besprenkel met wat citroensap. Meng de zure room in een kommetje met olijfolie en wat p&z. Meng venkel, zure room, cranberry’s en apppelstukjes door elkaar. Voeg citroensap en rasp naar smaak toe.
ANDERE RECEPTEN DEZE WEEK
- 1
- 2
- 3
- …
- 398
- Volgende »